Elkapsling ställer ut på Scanautomatic 2018

Elkapsling levererar specialanpassade lösningar och skåp i standardutförande, direkt från vår fabrik i Sverige. Alltid med kort leveranstid och hög precision. Vi ställer nu ut på Scanautomatic 2018, en av Sveriges största automationsmässor. Mässan går av stapeln den 9-11 oktober på Svenska Mässan i Göteborg.

Väl på plats hittar du oss i monter B07:20 där du, förutom att träffa oss och få nya idéer, även kan se nyheter som vårt nya dubbelväggiga utomhusskåp DVU. Du får också möjligheten att känna på vårt nyutvecklade skåp i hygien-design, framtaget utifrån kraven inom livsmedelsindustrin.

Vi finns här för din skull så oavsett om du mött oss förut eller inte – kom och få nya idéer i monter B07:20!

Ny prislista

Från och med den 1 september 2018 gäller en ny prislista för Elkapslings hela produktsortiment. Aktuella priser för vårt standardsortiment ser du lättast genom att logga in på vår hemsida, där det är enklare än någonsin att beställa produkter.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att kontakta oss med eventuella frågor, antingen direkt via din personliga säljare eller genom vår kundtjänst.

Produktionschef till Elkapsling

Elkapsling står inför en kraftig tillväxt och kommer att behöva flera nya nyckelpersoner som är intresserade av att påverka företagets fortsatta utveckling. Vi söker därför en driven produktionschef som kan ta vår produktion till ”nästa nivå”.

Kort om tjänsten

Som produktionschef har du det övergripande ansvaret att driva, utveckla och effektivisera vår produktion. Målsättningen är att löpande höja kvalitetsnivån, leveranssäkerheten och optimera produktionsekonomin. Funktionellt innebär befattningen ett direkt ansvar över produktionsledning, produktionsteknik, underhåll, inköp- och logistik, fastighet och HMS (Hälsa, Miljö, Säkerhet). Avdelningen består i dag av ca. 62 medarbetare.

Om företaget

Elkapsling AB är ett växande industriföretag i Ånge som utvecklar, tillverkar och marknadsför kapslingar i plåt. All tillverkning och utveckling sker i fabriken i Alby, utanför Ånge, vid Sveriges geografiska mittpunkt. Elkapsling, ingår i teknikkoncernen Lagercrantz som är verksamt i nio länder i Europa samt i Indien, Kina och USA. Koncernen har omkring 1300 anställda och omsätter cirka 3,4 miljarder kronor. Bolagets aktie är listad på Nasdaq Stockholm sedan 2001.

Läs mer om Lagercrantz här www.lagercrantz.com

Mer om tjänsten

I tjänsten som produktionschef ingår bland annat dessa arbetsuppgifter:

  • * Ansvar för all produktion inom företaget.
  • * Daglig optimering av produktionen på ett proaktivt sätt för att utveckla och därmed förbättra kvalitet, effektivitet och produktivitet.
  • * Kontinuerligt arbeta med kompetensutveckling av underställd personal.
  • * Arbetar med ständiga förbättringar för att utveckla verksamheten och nå fastlagda mål.
  • * Säkerställa en god arbetsmiljö i linje med lagar och avtal för underställd personal.
  • * Ansvar för leveranssäkerhet/produktkvalitet/produktivitet/effektivitet och befogenhet att förbättra inom ramen för budget.
  • * Upprätta förslag och kalkyler på investeringar.
  • * Ansvar för att inköp- och logistik optimeras.
  • * Strategiskt ansvar för att utveckla vår produktionsenhet långsiktigt.

 

Som produktionschef rapporterar du till VD och ingår i företagets ledningsgrupp.

Din profil

Du är en resultatdriven ledare med tekniskt intresse som trivs med att vara ute i produktionen. Du ser personalutveckling som stimulerande och är trygg i din ledarroll. Som person är du öppen och kommunikativ, lyhörd samt rak och tydlig i ditt uppträdande.

Du brinner för att skapa ett gott arbetsklimat och tar tillvara på personalens kreativitet vilket främjar personalutvecklingen i gruppen. Du ser möjligheter till utveckling där många andra ser problem.

Du har en teknisk högskoleutbildning (eller motsvarande inom relevant område) samt minst 5 års relevant erfarenhet från producerande företag i internationell miljö. Du har erfarenhet av att arbeta i ledande befattning och har dokumenterade kunskaper om lagar och krav inom arbetsmiljö.

Ansökan

Sista ansökningsdag för tjänsten är den 27 augusti 2018. Observera att urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare. Skicka din ansökan innehållande personligt brev och CV till marita.larsson@elkapsling.se

Då vi gjort våra val av rekryteringskanaler undanber vi oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av:

Jakob Sandwall, VD, 0690-76 30 07.

Marita Larsson, Personalhandläggare, 0690-76 30 26.

Facklig representant:

Kjell Johansson, Unionen, 0690-76 30 19

Eliaden 2018 – En stor suksess

Eliaden 2018 ble besøkt av mer enn 19000 personer som fikk oppleve 12000 m2 med stands av meget høy kvalitet presentert av 298 utstillere.

Elkapsling AB hadde stand på Eliaden 2018, og viste frem produkter som fikk stor interesse av besøkende.

Elkapsling hadde godt besøk av interesserte aktører i det norske marked, og fikk god tilbakemelding fra elektrobransjen om at Elkapsling kommer til å bli en enda viktigere aktør på spesial kapslinger i Norge.

Som relativt nyetablert bransjenavn i Norge har Elkapsling allerede gjort seg bemerket blant flere store aktører innen elektrobransjen, og har stadig økende forespørsler på spesielle løsninger. Elkapsling anses som en profesjonell produsent i Scandinavia med kort leveransetid og enkel kommunikasjon

Vi takker alle besøkende på vår stand, og ser frem til videre samarbeid med våre kunder i Norge.

 

 

Det nye dobbelvegg skapet HULDRA, som kan leveres som fleksibelt legosystem – ble positivt mottatt av besøkende som har behov for denne type kapslinger.

Elkapsling Nødskap i syrefast utførelse var det også stor interesse for, og Elkapsling fikk gode tilbakemelding fra besøkende at kvalitet ble ivaretatt med Elkapslings løsninger for nødskap.

http://eliaden.no/eliaden-2018-en-stor-suksess/

Elkapsling deltar på den viktigste elektromesse i Norge: Eliaden!

Eliaden 2018 arrangeres på Norges Varemesse, Lillestrøm fra 29. til 31. mai.

«Messen er årets viktigste møteplass for vår bransje og en arene for nyheter» sier Elkapslings selger i Norge Tore Blom. «Vi viser våre nyeste produkter og løsninger innen kapslinger og apparatskap. I tillegg viser vi også frem våre spesialiteter, som er kundespesifiserte kapslinger.»

Her møtes hele bransjen for relasjonsbygging og faglig oppdatering. Bli med du også!

Vel møtt på vår stand E03-22B i hall E!

Hva med å avtale standbesøk i forkant?

Ta gjerne kontakt med oss på forhånd for avtale om møtetidspunkt på vår stand.

Send gjerne en e-post til tore.blom@elkapsling.com for avtale.
Eller ta kontakt med en av våre selgere via vår web side www.elkapsling.se

Spar tid og forhåndsregistrer deg
Eliadnin 29 - 31 maj 2018

Första order registrerad via Elkapslings nya webshop!

Det var Andreas Nordgren på Roslagens Styrinstallation AB som lyckades komma först och vi passade på att fråga Andreas hur han upplevde den nya hemsidan:

”Registreringen fungerade snabbt och enkelt. Efter att man angivet sitt kundnummer och sina kontaktuppgifter är man igång, säger Andreas. Hemsidan känns modern och användarvänlig och det var även lätt att hitta produkter via de olika produktgrupperna på startsidan. Övriga produkter söker man lätt via sökrutan.”

Självklart firar vi en lyckad lansering av vår nya hemsida med att bjuda på tårta!

Beställ snabbt och enkelt via Elkapslings nya webbshop

Snabba beställningar direkt via nätet. Nu är det möjligt tack vare webbshoppen på nya www.elkapsling.se.

Elkapslings marknadsledande flexibilitet och leveransprecision ger kunderna tillgång till rätt skydd i rätt tid. Från och med nu också direkt via nätet.

– Med vår nya webbshop är det enklare än någonsin att beställa produkter ur vårt standardsortiment, säger Elkapslings marknadschef Roger Andersson.

Webbshoppen riktar sig till kunder som vet vad de behöver och snabbt vill kunna lägga en order. När det gäller kundspecifika lösningar och anpassningar beskriver den nya webbplatsen Elkapslings arbetssätt och leveranskapacitet. Och lotsar vidare till personlig kontakt.

– När det handlar om speciallösningar vill vi komma i kontakt med kunderna så tidigt som möjligt i processen för att kunna leverera effektivt och med hög kvalitet, säger Roger Andersson.

Elkapsling.se

 

Jakob Sandwall ny vd på Elkapsling.

Jakob Sandwall Elkapsling

Jakob Sandwall: ”Jag brinner för tillväxt”

Nya marknader och ett tydligt fokus på företagets styrkor. Så ser Elkapslings nya vd Jakob Sandwall på företagets framtid.
– Vi ska göra mer av det vi är bäst på, som att leverera kundanpassade lösningar och specialprodukter. Och så ska vi sikta på nya marknader, både geografiskt och inom nya nischer, säger han.

Jakob Sandwall har en gedigen bakgrund inom tillverkningsindustrin, bland annat från Kubal och SSG. Närmast kommer han från en tjänst som affärsområdeschef på Elpress, ett systerbolag till Elkapsling inom Lagercrantz Group.

– Jag lockas av vd-rollens helhetsansvar, att kunna påverka alla delar av verksamheten och tillsammans med medarbetarna utveckla företaget, säger Jakob Sandwall.

Han beskriver Elkapsling som ett välskött företag med hög kompetensnivå och god lönsamhet. Marknadsledande inom kundanpassade lösningar för anläggningsskydd. Och med stor potential för ökad export.

– Mitt första intryck är att Elpress och Elkapsling är ganska lika när det gäller effektiv tillverkning av högkvalitativa produkter, men medan Elpress exporterar mer än hälften av sina produkter säljer Elkapsling förhållandevis lite utanför Sverige. Där finns stor potential, säger Jakob Sandwall.

På Elpress arbetade han som affärsområdeschef med ansvar för stora kunder över hela världen. Det innebar många och långa resor. Som småbarnsförälder ser han fram emot de väsentligt kortare turerna mellan hemmet i Sundsvall och jobbet på Elkapsling i Alby.

– Men jag kommer att vara en hel del ute på marknaden och hos våra kunder också. Jag är nog en ganska rörlig vd, säger Jakob Sandwall.

Fakta
Namn: Jakob Sandwall
Ålder: 38 år
Familj: Sambo och två barn
Bor: Granloholm i Sundsvall
Intressen: Resa tillsammans med familjen. Träning i alla dess former, framför allt löpning och längdskidåkning. Snickra på huset.