Elkapsling ställer ut på Elektroskandias Telekomdagen

Välkommen att besöka oss på Elektroskandias Telekomdagen den 21 mars på Scandic Infra City Upplands Väsby.

Anmäl ert besök via denna länk:

Telekomdagen är helt kostnadsfri och Elektroskandia bjuder alla deltagare på lunch och fika!

Nyhet!

Utomhusskåp Dubbelvägg skåp.

Huldra är en ny generation utomhusskåp för krävande miljöer. De dubbla väggarna ger optimala förutsättningar för isolering och minskar risken för
kondens i kapslingen. Skåpet klarar alla väderförhållanden, är praktiskt taget underhållsfritt och har lång livslängd.
Huldra levereras i normsatta storlekar tillverkat i aluminium, stålplåt, rostfritt, syrafast eller Magnelis? eller helt kundanpassat med önskad ytbehandling.

Alltid med kort leveranstid och hög precision.

Utöver grundutförandets fysiska skydd kan Huldra utrustas med bland annat fundament, sockel, belysning, värme och kyla.

* Ny konstruktion med dubbla väggar
* Tål alla väderförhållanden
* Kort leveranstid

Vi söker Sälj- och Marknadschef

OM TJÄNSTEN

Elkapsling är inne i en kraftig tillväxtfas och söker dig som vill vara med att påverka företagets fortsatta utveckling. Tjänsten är en nyckelposition med korta beslutsvägar och du får chansen att vara med och lyfta våra affärer till nya höjder. En spännande utmaning om du motiveras av affärsmannaskap, ledarskap och högt uppsatta mål.

OM FÖRETAGET

Elkapsling AB är ett växande industriföretag i Ånge som utvecklar, tillverkar och marknadsför skåp och kapslingar för skydd av elektrisk och elektronisk utrustning. All tillverkning och utveckling sker i fabriken vid Alby utanför Ånge och kunderna finns framförallt i Norden. Elkapsling har 85 anställda. Elkapsling, ingår i teknikkoncernen Lagercrantz som är verksamt i nio länder i Europa samt i Indien, Kina och USA. Koncernen har omkring 1300 anställda och omsätter cirka 3,4 miljarder kronor. Bolagets aktie är listad på Nasdaq Stockholm sedan 2001.

Läs mer om företaget på www.elkapsling.se eller www.lagercrantz.com

ARBETSUPPGIFTER

Som Sälj- och Marknadschef har du det övergripande ansvaret att driva och utveckla vår totala försäljning. Du ansvarar även för företagets marknadsföring i både traditionella och digitala kanaler.

Du ska tillsammans med ditt team ansvara för att fortsätta bygga Elkapsling som kundens kompetenta partner för skyddande kapslingar. Som sälj- och marknadschef har du ett stort ansvar för att leda, motivera och utveckla ditt team.

Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar direkt till VD.

Tjänsten innefattar vidare:

– Personal- och resultatansvar för ett team (ca 10 medarbetare) med stort affärsmannaskap och passion för försäljning.
– Ansvar för företagets affärsstrategi samt omvärldsbevakning.
– Ansvar för framtagning av avdelningens budget.
– Leda och samordna offertframtagningar samt ansvara för större förhandlingar i enlighet med fastställda befogenheter.
– Operativ- och strategisk försäljning mot våra kunder för att bidra till Elkapslings uppsatta mål och strategier samt marknadsföring för att bygga ett starkt varumärke.

Arbetet kräver flexibilitet och medför oregelbundna arbetstider då tjänsten periodvis innefattar mycket resor. Tillgänglighet, kundfokus och engagemang förväntas av våra kunder.

Då huvudkontoret ligger i Alby, Ånge är ett önskemål att du kan vara på plats i snitt 3 dagar/ vecka beroende på dina inbokade kundmöten.
Elkapsling har även ett kontor på Metropol i Sundsvall.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av försäljning gentemot kunder inom främst el/teknikbranschen.
Du har en teknisk högskoleutbildning (eller motsvarande inom relevant område) samt erfarenhet av strategisk marknadsföring. Kunskaper om digital marknadsföring är meriterande.

Ditt ledarskap genomsyras av öppenhet, förtroende, kommunikation, samarbete och affärsmässighet.
Som person är du handlingskraftig, trygg i dig själv och kan fatta beslut och genomföra beslutade förändringar. Du har en god strategisk förmåga att upptäcka nya affärsmöjligheter och håller dig uppdaterad om marknadstrender och konkurrenter. Då rollen har många interna och externa relationer har du mycket god kommunikationsförmåga och kan anpassa dig både kulturellt och affärsmässigt. Du motiveras av svåra utmaningar, höga mål och att få påverka i en självständig roll.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska och engelska.

Koncernen präglas av entreprenörskap och försäljningsfokus samt befinner sig i stark tillväxt. Det är därför synnerligen viktigt att du trivs och blir engagerad i en sådan miljö.
Stor vikt läggs vid den personliga lämpligheten då vi värderar lyhördhet, rätt attityd och ambition högt.

ÖVRIGT

För närmare information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Linda Sandwall på KFX HR- partner, 070- 663 19 89.

Sökande till denna tjänst kan komma att genomgå personlighetstest, kompetenstest och bakgrundskontroll.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 31/1. Ansökan finner du här:  www.kfx.se/annons/salj-och-marknadschef-till-elkapsling/

 

Elkapsling investerar stort i Alby

Elkapsling har funnits i Alby utanför Ånge sedan 1971. Nu storsatsar ägaren, teknikkoncernen Lagercrantz Group, med en investering på omkring 20 miljoner kronor.
– Det bekräftar att vi är framgångsrika och värda att satsa på här i Alby, säger Elkapslings VD Jakob Sandwall.

Elkapsling tillverkar skåp och kapslingar för skydd av elektrisk och elektronisk utrustning. Majoriteten av produkterna lackeras och det sker i en del av produktionen som nu får en efterlängtad uppryckning.

– Vi investerar i en helt ny lackeringslinje, säger Jakob Sandwall.

Satsningen gör att Elkapsling kommer att höja sin produktionskapacitet och kvalitet. Den nya lackeringen är dessutom ett slutet system där det mesta återanvänds och återvinns.

– Arbetsmiljön kommer också att bli mycket bättre för våra medarbetare. Jobbet blir både lättare och renare, säger Jakob Sandwall.

I investeringen ingår även en tolv meter hög robotstyrd lagerautomat som automatiskt hämtar och levererar delar till montörerna.

– Det ger oss en toppmodern produktionslinje och gör att vi kan bibehålla vår konkurrenskraft in i framtiden, säger Jakob Sandwall.

Den nya lackeringen och lagerautomaten beräknas vara i drift innan sommaren.


FÖR KOMMENTAR
Jakob Sandwall, VD
070-601 02 91

FAKTA
Elkapsling tillverkar skåp och kapslingar för skydd av elektrisk och elektronisk utrustning. Produktionen sker i fabriken vid Alby utanför Ånge och kunderna finns framförallt i Norden. Elkapsling har 85 anställda

En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År

God Jul

önskar vi alla kunder och samarbetspartners!

Vi håller öppet samtliga mellandagar under jul- och nyårshelgen men med begränsad bemanning – välkommen med din beställning!

Jobba med oss! Vi söker en Teknisk utesäljare till Stockholmsområdet

Då vi nu förstärker vår marknadsorganisation söker vi en relationsskapande och konsultativ säljare av kundanpassade lösningar inom apparatskåp och kapslingar. I denna tjänst kommer du att ansvara för vår försäljning i Stockholmsregionen med omnejd.

Är det du?

Vi söker en säljare som brinner för att skapa och upprätthålla goda relationer till sina kunder och som trivs att arbeta rådgivande och konsulterande. Vi arbetar också med ett stort mått av personligt ansvar och vill gärna jobba med dig som har ett stort driv, är engagerad i ditt arbete och gillar att ro i land med affärer.

Läs mer och sök jobbet!

Vi samarbetar med KFX HR-partner som hanterar hela rekryteringsprocessen. För alla frågor du kan ha i processen hänvisas till ansvarig rekryterare Clara Backlund på 08-663 99 00.
(se länk https://www.kfx.se/annons/teknisk-utesaljare-pa-heltid-till-elkapsling-ab/ )

Välkommen till oss!

Erfaren svetsare sökes till Elkapsling

Nu söker vi svetsare till vår produktion där tillverkning av våra produkter sker i väl organiserade lokaler samt med moderna maskiner och utrustning. Vi är en organisation med stor entreprenörsanda, korta beslutsvägar och stort kundfokus i varje led.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är plåtbearbetning i såväl manuell som med automatiserad utrustning. All tillverkning startas via affärssystemet och Du kommer att utifrån underlag där starta momentet samt utföra kontroll och granskning av tillverkad produkt mot ritning eller annan specifika¬tion samt avrapportera tillverkning i affärssystem. Då vi arbetar teamorienterat och hjälper varandra kan du vid behov få utföra övriga verkstadsarbeten inom produktion. Du ska aktivt delta i upprätthållande av ordning i verkstaden och en god arbetsmiljö samt anamma vår värdegrund Öppenhet – Samarbete – Utveckling.

Placeringsort är Alby i Ånge kommun. Anställningsform är heltid och för närvarande dagtid.

Vem är du?

Du har helst en eftergymnasial utbildning inom teknik/industri och erfarenhet av industriarbete som innehållit manuell/maskinell plåtbearbetning samt svetsning.
Rollen förutsätter goda kunskaper inom plåtbearbetning och erfarenheter inom svetsning samt erfarenheter av ritningsläsning. Meriterande är att behärska både MIG/TIG samt vana av att jobba i affärssystemet Monitor.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är ansvarsfull, flexibel, initiativtagande, teamorienterad och positiv samt har vana att arbeta i ett högt tempo. Ett strukturerat arbetssätt och god ordning och reda är en förutsättning för att hantera arbetsuppgifterna på ett bra sätt.
Du har goda kunskaper i svenska och behärskar engelska i tal och skrift samt har god datavana.

Är du den vi söker?

Befattningen ska tillsättas omgående så ansök redan idag då rekryteringsarbetet kommer att ske löpande och annonsen ligger ute längst tom 2018-11-16. Annonsen kommer att tas bort om vi är klara med rekryteringsarbetet före angivit datum, så du som uppfyller vår profil skicka ansökan omgående.
Du skickar ansökan via mail till marita.larsson@elkapsling.se snarast möjligt.
Vid frågor om tjänsterna är du välkommen att kontakta Produktionschef Rickard Andersson på tel. 0690-76 30 24 eller utvecklingsledare Robin Bergman, tel 0690-76 30 50.

Då vi gjort vårt val av rekryteringskanaler undanber vi oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Välkommen med din ansökan!

Verkstadsarbetare sökes till Elkapsling

Nu söker vi verkstadsarbetare till vår produktion där tillverkning av våra produkter sker i väl organiserade lokaler samt med moderna maskiner och utrustning. Vi är en organisation med stor entreprenörsanda, korta beslutsvägar och stort kundfokus i varje led.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är plåtbearbetning i såväl manuell som med automatiserad utrustning. All tillverkning startas via affärssystemet och Du kommer att utifrån underlag där starta momentet samt utföra kontroll och granskning av tillverkad produkt mot ritning eller annan specifika¬tion samt avrapportera tillverkning i affärssystem. Då vi arbetar teamorienterat och hjälper varandra kan du vid behov få utföra övriga verkstadsarbeten inom produktion. Du ska aktivt delta i upprätthållande av ordning i verkstaden och en god arbetsmiljö samt anamma vår värdegrund Öppenhet – Samarbete – Utveckling.

Placeringsort är Alby i Ånge kommun. Anställningsform är heltid och för närvarande dagtid.

Vem är du?

Du har helst en eftergymnasial utbildning inom teknik/industri och erfarenhet av industriarbete som innehållit manuell/maskinell plåtbearbetning samt svetsning.
Rollen förutsätter goda kunskaper inom plåtbearbetning och erfarenheter inom svetsning samt erfarenheter av ritningsläsning. Meriterande är tidigare arbete i kantpress, stansmaskin samt vana av att jobba i affärssystemet Monitor.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är ansvarsfull, flexibel, initiativtagande, teamorienterad och positiv samt har vana att arbeta i ett högt tempo. Ett strukturerat arbetssätt och god ordning och reda är en förutsättning för att hantera arbetsuppgifterna på ett bra sätt.
Du har goda kunskaper i svenska och behärskar engelska i tal och skrift samt har god datavana.

Är du den vi söker?

Befattningen ska tillsättas omgående så ansök redan idag då rekryteringsarbetet kommer att ske löpande och annonsen ligger ute längst tom 2018-11-16. Annonsen kommer att tas bort om vi är klara med rekryteringsarbetet före angivit datum, så du som uppfyller vår profil skicka ansökan omgående.
Du skickar ansökan via mail till marita.larsson@elkapsling.se snarast möjligt.
Vid frågor om tjänsterna är du välkommen att kontakta Produktionschef Rickard Andersson på tel. 0690-76 30 24.

Då vi gjort vårt val av rekryteringskanaler undanber vi oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Välkommen med din ansökan!

Elkapsling ställer ut på Scanautomatic 2018

Elkapsling levererar specialanpassade lösningar och skåp i standardutförande, direkt från vår fabrik i Sverige. Alltid med kort leveranstid och hög precision. Vi ställer nu ut på Scanautomatic 2018, en av Sveriges största automationsmässor. Mässan går av stapeln den 9-11 oktober på Svenska Mässan i Göteborg.

Väl på plats hittar du oss i monter B07:20 där du, förutom att träffa oss och få nya idéer, även kan se nyheter som vårt nya dubbelväggiga utomhusskåp DVU. Du får också möjligheten att känna på vårt nyutvecklade skåp i hygien-design, framtaget utifrån kraven inom livsmedelsindustrin.

Vi finns här för din skull så oavsett om du mött oss förut eller inte – kom och få nya idéer i monter B07:20!

Ny prislista

Från och med den 1 september 2018 gäller en ny prislista för Elkapslings hela produktsortiment. Aktuella priser för vårt standardsortiment ser du lättast genom att logga in på vår hemsida, där det är enklare än någonsin att beställa produkter.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att kontakta oss med eventuella frågor, antingen direkt via din personliga säljare eller genom vår kundtjänst.

Eliaden 2018 – En stor suksess

Eliaden 2018 ble besøkt av mer enn 19000 personer som fikk oppleve 12000 m2 med stands av meget høy kvalitet presentert av 298 utstillere.

Elkapsling AB hadde stand på Eliaden 2018, og viste frem produkter som fikk stor interesse av besøkende.

Elkapsling hadde godt besøk av interesserte aktører i det norske marked, og fikk god tilbakemelding fra elektrobransjen om at Elkapsling kommer til å bli en enda viktigere aktør på spesial kapslinger i Norge.

Som relativt nyetablert bransjenavn i Norge har Elkapsling allerede gjort seg bemerket blant flere store aktører innen elektrobransjen, og har stadig økende forespørsler på spesielle løsninger. Elkapsling anses som en profesjonell produsent i Scandinavia med kort leveransetid og enkel kommunikasjon

Vi takker alle besøkende på vår stand, og ser frem til videre samarbeid med våre kunder i Norge.

 

 

Det nye dobbelvegg skapet HULDRA, som kan leveres som fleksibelt legosystem – ble positivt mottatt av besøkende som har behov for denne type kapslinger.

Elkapsling Nødskap i syrefast utførelse var det også stor interesse for, og Elkapsling fikk gode tilbakemelding fra besøkende at kvalitet ble ivaretatt med Elkapslings løsninger for nødskap.

http://eliaden.no/eliaden-2018-en-stor-suksess/

Elkapsling deltar på den viktigste elektromesse i Norge: Eliaden!

Eliaden 2018 arrangeres på Norges Varemesse, Lillestrøm fra 29. til 31. mai.

«Messen er årets viktigste møteplass for vår bransje og en arene for nyheter» sier Elkapslings selger i Norge Tore Blom. «Vi viser våre nyeste produkter og løsninger innen kapslinger og apparatskap. I tillegg viser vi også frem våre spesialiteter, som er kundespesifiserte kapslinger.»

Her møtes hele bransjen for relasjonsbygging og faglig oppdatering. Bli med du også!

Vel møtt på vår stand E03-22B i hall E!

Hva med å avtale standbesøk i forkant?

Ta gjerne kontakt med oss på forhånd for avtale om møtetidspunkt på vår stand.

Send gjerne en e-post til tore.blom@elkapsling.com for avtale.
Eller ta kontakt med en av våre selgere via vår web side www.elkapsling.se

Spar tid og forhåndsregistrer deg
Eliadnin 29 - 31 maj 2018

Första order registrerad via Elkapslings nya webshop!

Det var Andreas Nordgren på Roslagens Styrinstallation AB som lyckades komma först och vi passade på att fråga Andreas hur han upplevde den nya hemsidan:

”Registreringen fungerade snabbt och enkelt. Efter att man angivet sitt kundnummer och sina kontaktuppgifter är man igång, säger Andreas. Hemsidan känns modern och användarvänlig och det var även lätt att hitta produkter via de olika produktgrupperna på startsidan. Övriga produkter söker man lätt via sökrutan.”

Självklart firar vi en lyckad lansering av vår nya hemsida med att bjuda på tårta!