Säljare till Elkapsling/Steelo

*Denna tjänst är nu tillsatt

Vi utökar nu vår närvaro i södra Sverige genom ett samarbete med vårt systerföretag Steelo. Detta för att komma närmare nuvarande och potentiella kunder samt öka vår närvaro och servicegrad.
Vi söker därför en relationsskapande och konsultativ säljare av kundanpassade lösningar för apparatskåp och kapslingar. I denna tjänst ansvarar du för försäljningen i södra Sverige med utgångspunkt från vårt kontor i Bredaryd.

Om företaget

Elkapsling AB är ett växande industriföretag som utvecklar, tillverkar och marknadsför skåp och kapslingar för skydd av elektrisk och elektronisk utrustning. All tillverkning och utveckling sker i fabriken vid våra enheter i Alby och Bredaryd och kunderna finns framförallt i Norden. Elkapsling omsätter ca 170 miljoner och har 110 anställda efter sammanslagningen med Steelo. Elkapsling ingår i teknikkoncernen Lagercrantz som är verksamt i nio länder i Europa samt i Indien, Kina och USA. Koncernen har omkring 1500 anställda och omsätter cirka 4 miljarder kronor. Bolagets aktie är listad på Nasdaq Stockholm sedan 2001.

Läs mer om företaget på www.elkapsling.se , www.steelo.se eller www.lagercrantz.com

Mer om tjänsten

Som utesäljare rapporterar du till vår Sälj- och Marknadschef och har med bas i företagets mål och strategier ansvar för att aktivt driva försäljningen och marknadsföringen av företagets hela utbud av produkter och tjänster. Du har en befintlig och upparbetad kundstock och du ansvarar för distriktet södra Sverige. Du utgår från vårt kontor i Bredaryd och har ca 2–3 resveckor per månad. Försäljningsarbetet innebär även uppsökande försäljning samt byggande av nätverk och relationer riktad mot definierad marknad med kontakter mot slutkund, projektansvariga, entreprenörer och grossister.
Elkapsling lägger stort fokus på att bygga långvariga kundrelationer och du fungerar som en rådgivande, konsulterande och närvarande säljare som är delaktig i hela säljprocessen. Du lyssnar in behov och skapar den bästa lösningen för din specifika kund.
Övriga arbetsuppgifter innefattar:
• Hantering av förfrågningar och kundärenden som inkommer via mail och telefon
• Skrivande av avtal och ansvara för att skapa och lämna offerter
• Konkurrent- och marknadsbevakning
• Medverka vid mässor och kundaktiviteter
• Administrera i affärssystemet Monitor

Stationeringsort: Bredaryd

Din profil

Vi söker dig med:
• 2–5 års tidigare erfarenhet av att arbeta som teknisk säljare
• Erfarenhet och kunskap av el-området
• Som lägst Gymnasial utbildning
• Flytande kunskaper i det svenska och engelska språket
• God datorvana
• God förhandlingsvana
• Körkort

Vi söker en säljare som brinner för att skapa och upprätthålla goda relationer till sina kunder och som trivs med att arbeta rådgivande och konsulterande. Då du arbetar ensam i din roll, med övriga säljare och marknadschef som bollplank, ser vi att du är en självgående och självmotiverande person. Vidare motiveras du av att arbeta mot uppsatta mål, se resultat och att ro affärer i land. Som person har du stort driv, engagemang och är uthållig i ditt arbetssätt. Vi tror även att du är lösningsorienterad, tålmodig och arbetar strukturerat.

Ansökan

Observera att urval sker löpande. Skicka din ansökan innehållande personligt brev och CV till marita.larsson@elkapsling.se
Då vi gjort våra val av rekryteringskanaler undanber vi oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Eventuella frågor om tjänsten besvaras av:
Göran Näslund, Sälj- och Marknadschef, 0690-76 30 10 eller Jakob Sandwall, VD, 0690-76 30 07.

Facklig representant:
Kjell Johansson, Unionen, 0690-76 30 19,

Välkommen med din ansökan!

Vårt systerföretag Steelo söker en engagerad och produktionsinriktad VD

*Denna tjänst är nu tillsatt

Är du vår nästa kollega?
Du har ledarerfarenhet av chefsuppdrag inom tillverkande industri. Du har god erfarenhet av att arbeta med Lean och målstyrning/uppdragsledning samt att implementera detta. Du har god insikt och övergripande kunskap inom produktion, kvalitet, underhåll, produktionsteknik, logistik och supply chain. Erfarenhet från lönsamhetsuppföljning, prognostisering, investeringskalkylering och kapitaleffektiviseringar är meriterande.

Läs mer om tjänsten HÄR

Elkapsling etablerar sig i södra Sverige

Ångeföretaget Elkapsling expanderar genom ett samarbete med systerföretaget Steelo i Bredaryd i sydvästra Småland.
– Genom att komma närmare med produktion, lager och försäljning ökar vi våra möjligheter att växa i de södra delarna av landet, säger Elkapslings vd Jakob Sandwall.

Elkapsling har funnits i Alby utanför Ånge i snart 50 år. Företaget tillverkar skydd för elektrisk och elektronisk utrustning och kunderna finns över hela Norden, de flesta i Sverige och många av dem i de mellersta och norra delarna av landet.

Nu kompletterar företaget verksamheten i Ånge för att växa i södra Sverige och på västkusten. Det sker genom ett samarbete med systerföretaget Steelo, i Bredaryd i Småland, som tillverkar plåtprodukter.

– Elkapsling och Steelo kompletterar varandras utbud och har liknande maskinparker. Vi kan därför samarbeta effektivt med allt från produktion till försäljning, säger Jakob Sandwall.

Elkapsling kommer att ha lager, viss produktion och försäljningskontor i Bredaryd. Genom att etablera sig längre söderut hoppas företaget nå nya kunder och samtidigt erbjuda befintliga kunder i södra Sverige bättre service.

– Vår största styrka är vår flexibilitet när det gäller både tillverkning och leverans. Nu blir vi ännu starkare inom dessa områden, säger Jakob Sandwall.

Samarbetet inleds nu och kommer att utökas successivt fram till våren 2021, då Steelo blir ett dotterbolag till Elkapsling. Båda företagen ingår i Lagercrantz Group.

FÖR KOMMENTAR
Jakob Sandwall, vd Elkapsling
070-601 02 91

FAKTA
Elkapsling tillverkar skåp och kapslingar för skydd av elektrisk och elektronisk utrustning. Produktionen sker i fabriken vid Alby utanför Ånge och kunderna finns framförallt i Norden. Elkapsling har 85 anställda.

Steelo är en komplett tillverkare av plåtprodukter. Produktionen sker i Bredaryd och kunderna finns främst i de södra och mellersta delarna av Sverige. Steelo har 20 anställda.

Är du vår nya Redovisningsekonom?

* Denna tjänst är nu tillsatt

OM FÖRETAGET

Elkapsling AB är ett växande industriföretag i Ånge som utvecklar, tillverkar och marknadsför skåp och kapslingar för skydd av elektrisk och elektronisk utrustning. Tillverkning och utveckling sker i fabriken vid Alby utanför Ånge och kunderna finns framförallt i Norden.

Elkapsling har ca. 80 anställda och ingår i teknikkoncernen Lagercrantz som är verksamt i nio länder i Europa samt i Indien, Kina och USA. Koncernen har omkring 1500 anställda och omsätter cirka 4 miljarder kronor. Bolagets aktie är listad på Nasdaq Stockholm sedan 2001.

Läs mer om företaget på www.elkapsling.se eller www.lagercrantz.com

OM TJÄNSTEN

Vi skapar långsiktiga relationer genom att i nära samarbete med våra kunder ständigt förbättra och utveckla våra produkter och tjänster. Vi är en organisation med stor entreprenörsanda, korta beslutsvägar och stort kundfokus i varje led. Tjänsten som redovisningsekonom innebär såväl löpande bokföring som att jobba med ekonomiska analyser och mindre projekt. Är du intresserad av nedanstående uppgifter och vill vara med att utveckla vår ekonomifunktion?

• Ansvara för löpande redovisning
• Genomföra månadsbokslut och medverka i framtagande av årsbokslut
• Genomföra ekonomiska analyser
• Ta fram underlag samt medverka i budgetprocess/affärsplanearbete
• Vid behov företräda ekonomifunktionen i projekt
• Övrigt administrativt arbete
• Ersättare växel/reception

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är energisk och självgående samt är noggrann och strukturerad. Då du kommer att samarbeta med andra avdelningar och vara drivande och stöttande i många frågor så efterfrågar vi dig som är kommunikativ både mot dina medarbetare och mot våra kunder.
Det är viktigt att du anammar vår värdegrund: Öppenhet – Samarbete – Utveckling
Du har högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper inom relevant område. Önskvärt är att du har några års arbetslivserfarenhet med liknande uppgifter.

Meriterande
• Bred erfarenhet av löpande redovisning
• Goda kunskaper i Excel
• Erfarenhet av arbete i Monitor eller liknande affärssystem
• Erfarenhet av ekonomiskt utvecklingsarbete/projektarbete
• God social och pedagogisk kompetens
• Genomföra ekonomiska analyser

ÖVRIGT

Vårt huvudkontor ligger i Alby, Ånge men vi har även ett kontor på Metropol i Sundsvall.
Du skickar ansökan via mail till marita.larsson@elkapsling.se
Urval, intervjuer och tillsättning sker löpande men sista ansökningsdag är 2020-08-09.

Vid frågor om tjänsten är Du välkommen att kontakta vår Ekonomichef Monica Nilsson, 0690–763020.

Facklig representant: Kjell Johansson, Unionen, 0690-76 30 19

Då vi gjort vårt val av rekryteringskanaler undanber vi oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobb-annonser.

Semestertider / Planering av leveranser

Elkapsling har i sommar en något begränsad verksamhet under veckorna 28-31, utan några leveranser v-30 och endast utleverans onsdag v-29.
Önskar ni leverans av kapslingar eller andra produkter före dessa veckor (senast v-28) ber vi er vänligen att boka er order så snart som det är möjligt.

Vi önskar alla kunder och samarbetspartners en solig och skön sommar!

Coronakrisen – Elkapsling kan leverera som vanligt

Coronakrisen är en prövning för individ, företag och samhälle. Vi på Elkapsling har säkrat vår produktion och kan i nuläget fortsätta leverera som vanligt trots denna påfrestning.

Vi producerar skåp och kapslingar i vår fabrik i Alby utanför Ånge, mitt i Sverige. Plåten kommer huvudsakligen från svenska leverantörer. Och för de få komponenter som vi importerar, till exempel upphängningsjärn, har vi säkrat försörjningen genom andra leverantörer och egen tillverkning.

Elkapsling kan därför fortfarande leverera som vanligt under coronakrisen.

Vi har skärpt rutinerna på arbetsplatsen för att hålla våra medarbetare friska. Och vi gör vad vi kan för att motverka smittspridning i samhället.

Tillsammans med er ser vi till att infrastruktur, industri, telekommunikation och energiförsörjning fortsätter att fungera för oss alla – även under den här krisen.

Elkapsling – Skyddar hjärtat i det svenska samhället

Är du vår nya Konstruktör?

OM FÖRETAGET

Elkapsling AB är ett växande industriföretag i Ånge som utvecklar, tillverkar och marknadsför skåp och kapslingar för skydd av elektrisk och elektronisk utrustning. Tillverkning och utveckling sker i fabriken vid Alby utanför Ånge och kunderna finns framförallt i Norden.

Elkapsling har 85 anställda och ingår i teknikkoncernen Lagercrantz som är verksamt i nio länder i Europa samt i Indien, Kina och USA. Koncernen har omkring 1500 anställda och omsätter cirka 4 miljarder kronor. Bolagets aktie är listad på Nasdaq Stockholm sedan 2001.

Läs mer om företaget på www.elkapsling.se eller www.lagercrantz.com

OM TJÄNSTEN

Via egen rådgivning och produktutveckling producerar Elkapsling kundanpassade lösningar för alla krävande miljöer. Vi skapar långsiktiga relationer genom att i nära samarbete med våra kunder ständigt förbättra och utveckla våra produkter och tjänster. Vi är en organisation med stor entreprenörsanda, korta beslutsvägar och stort kundfokus i varje led.

Som konstruktör kommer du främst att arbeta med produktutveckling och produktvård. Konstruktionsavdelningen hanterar kundorder på daglig basis. Du är därför involverad i skapandet av tillverkningsunderlag, som detalj-, svets- och montageritningar. Rollen innefattar även produktionsberedning. I arbetsuppgifterna ingår även understöd av marknadsavdelningen i form av kalkyl- och offertunderlag.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har god vana av att arbeta i projekt eller projektledning där du självständigt driver projekt från första idé till färdig produkt. Du bör ha ett stort driv och kunna arbeta självständigt. Du är en person som kommer med nya idéer och vågar presentera och genomföra dessa. Vi efterfrågar stor flexibilitet, god laganda och du bör vara en ödmjuk person. Då du kommer att samarbeta med andra avdelningar och vara drivande och stöttande i många frågor så efterfrågar vi dig som är kommunikativ både mot dina medarbetare och mot våra kunder.

Det är viktigt att du anammar vår värdegrund: Öppenhet – Samarbete – Utveckling

Du har högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper inom relevant område. Önskvärt är att du har några års arbetslivserfarenhet, helst inom konstruktions-området.

Meriterande

Solid Edge, Solid Works
El-konstruktör (3D-wire Harness, Elprocad, etc)
Projektledning
Hållfastighetsberäkning
Produktionsteknik

ÖVRIGT

Vårt huvudkontor ligger i Alby, Ånge men vi har även ett kontor på Metropol i Sundsvall. Önskemål är att du kan vara på plats i snitt 2 dagar/vecka på huvudkontoret i Alby.

Du skickar ansökan via mail till marita.larsson@elkapsling.se, senast den 10 maj 2020.
Urval, intervjuer och tillsättning sker löpande.

Vid frågor om tjänsten är Du välkommen att kontakta vår Affärsutvecklingschef Fredrik Pålsson, 0690–763038.

Facklig representant: Kjell Johansson, Unionen, 0690-76 30 19.

Då vi gjort vårt val av rekryteringskanaler undanber vi oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobb-annonser.

Elkapsling utökar sina tjänster inom lackering

Med vår nya lackeringsanläggning i drift kan vi nu erbjuda utökade tjänster för ytbehandling.

Varmt välkommen att vända er till oss på Elkapsling AB om ni har behov av pulverlackering i någon form.

 

Vi vill vi också meddela att vi nu är medlem i SPF som ett av deras nordligaste medlemsföretag.

Gruvmässa i Falun

Elkapsling medverkar den 28-29 november på den Gruvmässa i Falun som arrangeras av Falu Energi & Vatten.
Vill ni veta mera om våra kapslingar för bl.a. Telecom och Energi branschen kom gärna förbi på ett besök.