Nyexaminerad ingenjör

Är du vår nya konstruktör som jobbar med produktutveckling?

Om företaget
Elkapsling AB är ett växande industriföretag i Ånge som utvecklar, tillverkar och marknadsför skåp och kapslingar för skydd av elektrisk och elektronisk utrustning. Tillverkning och utveckling sker i fabriken vid Alby utanför Ånge och kunderna finns framförallt i Norden. Det finns även ett kontor för produktutveckling på Metropol i Sundsvall.

Elkapsling Group har idag 110 anställda varav 85 personer i Alby och 25 i vårt dotterbolag Steelo AB i Bredaryd. Elkapsling Group ingår i teknikkoncernen Lagercrantz som är verksamt i nio länder i Europa samt i Indien, Kina och USA. Koncernen har omkring 1850 anställda och omsätter cirka 5 miljarder kronor. Bolagets aktie är listad på Nasdaq Stockholm sedan 2001.

Läs mer om företaget på www.elkapsling.se eller www.lagercrantz.com

Om tjänsten
Via egen rådgivning och produktutveckling producerar Elkapsling kundanpassade lösningar för alla krävande miljöer. Vi skapar långsiktiga relationer genom att i nära samarbete med våra kunder ständigt förbättra och utveckla våra produkter och tjänster. Vi är en organisation med stor entreprenörsanda, korta beslutsvägar och stort kundfokus i varje led.

Som konstruktör kommer du främst att arbeta med produktutveckling. Vårt produktsortiment behöver uppdateras och utökas. I produktutvecklingen tar du hänsyn till kostnad- och miljöaspekter samt effektivisering av produktionsprocesser.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har god vana av att arbeta i projekt där du självständigt driver projekt från första idé till färdig produkt. Du bör ha ett stort driv och kunna arbeta självständigt. Du är en person som kommer med nya idéer och vågar presentera och genomföra dessa. Vi efterfrågar stor flexibilitet, god laganda och du bör vara en ödmjuk person. Då du kommer att samarbeta med andra avdelningar och vara drivande och stöttande i många frågor så efterfrågar vi dig som är kommunikativ både mot dina medarbetare och mot våra kunder.

Det är viktigt att du anammar vår värdegrund: Öppenhet – Samarbete – Utveckling

Du har högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper inom relevant område.

Meriterande
Solid Edge, Solid Works
El-konstruktör (3D-wire Harness, Elprocad, etc)
Projektledning
Hållfastighetsberäkning
Produktionsteknik

Övrigt
Vårt huvudkontor ligger i Alby, Ånge men vi har även ett kontor på Metropol i Sundsvall. Önskemål är att du kan vara på plats i snitt 2 dagar/vecka på huvudkontoret i Alby.
Du skickar ansökan via mejl till [email protected], senast den 29 april 2022.
Urval, intervjuer och tillsättning sker löpande.
Vid frågor om tjänsten är Du välkommen att kontakta vår VD, Emile Frantzen: mejl [email protected], tel. 0690 76 30 08.

Fakta

Sedan 1971 tillverkar Elkapsling skåp och kapslingar för skydd av elektrisk och elektronisk utrustning. Hela produktionslinan sker i fabriken som ligger vackert belägen vid Ljungans strand i Alby i västra Medelpad.

 

Kunderna finns framförallt i Norden. Elkapsling ha ca 95 anställda. Vi verkar inom de fyra segmenten Infrastruktur, Industri, Telekom och Energi.

För kommentarer

Emile Frantzen
VD Elkapsling
0690-76 30 08