Säljare till Elkapsling/Steelo

*Denna tjänst är nu tillsatt

Vi utökar nu vår närvaro i södra Sverige genom ett samarbete med vårt systerföretag Steelo. Detta för att komma närmare nuvarande och potentiella kunder samt öka vår närvaro och servicegrad.
Vi söker därför en relationsskapande och konsultativ säljare av kundanpassade lösningar för apparatskåp och kapslingar. I denna tjänst ansvarar du för försäljningen i södra Sverige med utgångspunkt från vårt kontor i Bredaryd.

Om företaget

Elkapsling AB är ett växande industriföretag som utvecklar, tillverkar och marknadsför skåp och kapslingar för skydd av elektrisk och elektronisk utrustning. All tillverkning och utveckling sker i fabriken vid våra enheter i Alby och Bredaryd och kunderna finns framförallt i Norden. Elkapsling omsätter ca 170 miljoner och har 110 anställda efter sammanslagningen med Steelo. Elkapsling ingår i teknikkoncernen Lagercrantz som är verksamt i nio länder i Europa samt i Indien, Kina och USA. Koncernen har omkring 1500 anställda och omsätter cirka 4 miljarder kronor. Bolagets aktie är listad på Nasdaq Stockholm sedan 2001.

Läs mer om företaget på www.www.elkapsling.se , www.steelo.se eller www.lagercrantz.com

Mer om tjänsten

Som utesäljare rapporterar du till vår Sälj- och Marknadschef och har med bas i företagets mål och strategier ansvar för att aktivt driva försäljningen och marknadsföringen av företagets hela utbud av produkter och tjänster. Du har en befintlig och upparbetad kundstock och du ansvarar för distriktet södra Sverige. Du utgår från vårt kontor i Bredaryd och har ca 2–3 resveckor per månad. Försäljningsarbetet innebär även uppsökande försäljning samt byggande av nätverk och relationer riktad mot definierad marknad med kontakter mot slutkund, projektansvariga, entreprenörer och grossister.
Elkapsling lägger stort fokus på att bygga långvariga kundrelationer och du fungerar som en rådgivande, konsulterande och närvarande säljare som är delaktig i hela säljprocessen. Du lyssnar in behov och skapar den bästa lösningen för din specifika kund.
Övriga arbetsuppgifter innefattar:
• Hantering av förfrågningar och kundärenden som inkommer via mail och telefon
• Skrivande av avtal och ansvara för att skapa och lämna offerter
• Konkurrent- och marknadsbevakning
• Medverka vid mässor och kundaktiviteter
• Administrera i affärssystemet Monitor

Stationeringsort: Bredaryd

Din profil

Vi söker dig med:
• 2–5 års tidigare erfarenhet av att arbeta som teknisk säljare
• Erfarenhet och kunskap av el-området
• Som lägst Gymnasial utbildning
• Flytande kunskaper i det svenska och engelska språket
• God datorvana
• God förhandlingsvana
• Körkort

Vi söker en säljare som brinner för att skapa och upprätthålla goda relationer till sina kunder och som trivs med att arbeta rådgivande och konsulterande. Då du arbetar ensam i din roll, med övriga säljare och marknadschef som bollplank, ser vi att du är en självgående och självmotiverande person. Vidare motiveras du av att arbeta mot uppsatta mål, se resultat och att ro affärer i land. Som person har du stort driv, engagemang och är uthållig i ditt arbetssätt. Vi tror även att du är lösningsorienterad, tålmodig och arbetar strukturerat.

Ansökan

Observera att urval sker löpande. Skicka din ansökan innehållande personligt brev och CV till [email protected]
Då vi gjort våra val av rekryteringskanaler undanber vi oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Eventuella frågor om tjänsten besvaras av:
Göran Näslund, Sälj- och Marknadschef, 0690-76 30 10 eller Jakob Sandwall, VD, 0690-76 30 07.

Facklig representant:
Kjell Johansson, Unionen, 0690-76 30 19,

Välkommen med din ansökan!

Fakta

Sedan 1971 tillverkar Elkapsling skåp och kapslingar för skydd av elektrisk och elektronisk utrustning. Hela produktionslinan sker i fabriken som ligger vackert belägen vid Ljungans strand i Alby i västra Medelpad.

 

Kunderna finns framförallt i Norden. Elkapsling ha ca 95 anställda. Vi verkar inom de fyra segmenten Infrastruktur, Industri, Telekom och Energi.

För kommentarer

Emile Frantzen
VD Elkapsling
0690-76 30 08