Affärsinriktad VD till Elkapsling *tjänsten är tillsatt

Vill du bidra till Elkapslings fortsatta tillväxt som den ledande leverantören av skyddande kapslingar i Norden? Har du ett utpräglat affärssinne och drivs av resultat? Då kan du vara den vi söker!

Elkapsling AB är ett växande industriföretag som utvecklar, tillverkar och marknadsför skåp och kapslingar för skydd av elektrisk och elektronisk utrustning. All tillverkning och utveckling sker vid våra enheter i Alby, Ånge kommun och Bredaryd i Småland och kunderna finns framförallt i Norden. Elkapsling omsätter ca 180 miljoner kronor och har 110 anställda.

Då vår nuvarande VD går vidare till nya uppdrag inom koncernen rekryterar vi hans efterträdare.

Arbetsuppgifter

I rollen som VD i bolaget får du möjlighet att med stor frihet och egen drivkraft utveckla ett redan framgångsrikt och väletablerat företag, med stor tillväxtpotential. Bolaget har haft en kontinuerlig tillväxt med bibehållen god lönsamhet. Hos oss arbetar du på styrelsens uppdrag och du representerar bolaget i olika publika sammanhang. Du ansvarar för rapportering till styrelsen och i nära dialog verkar för att långsiktigt forma bolaget efter framtidens förväntningar och fastställd affärsplan.

Du förväntas aktivt driva och utveckla bolagets verksamhet mot uppsatta strategiska och finansiella kort- och långsiktiga mål och du har det övergripande ansvaret för hela företaget. Vidare arbetar du intensivt för att utveckla och skapa resultat genom affärsutveckling, försäljning och lönsamhetsförbättringar. Vårt fokus är fortsatt tillväxt så ditt engagemang för att driva försäljningen och utveckla affärerna blir väldigt viktigt.

Då rollen innebär en stor variation av arbetsuppgifter, såväl strategiskt som operativt ser vi att du har ett prestigelöst förhållningssätt och bidrar med en affärsmässig och innovativ inställning, vilket bidrar till en öppen kultur som präglas av samarbete.

Tjänsten är huvudsakligen placerad vid vårt huvudkontor i Alby men vi har även kontor på Metropol i Sundsvall. Resor i tjänsten ingår.

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning, gärna med inriktning mot teknik och/eller ekonomi. Som VD har du har god förhandlingsvana samt har tidigare arbetat med försäljning och affärsutveckling både nationellt och internationellt. Du har god erfarenhet av att hantera budget, resultat- och balansräkning och hantera olika KPI:er.

Du har flera års erfarenhet av rollen som chef på ledningsgruppsnivå samt god vana och förståelse av att framgångsrikt driva och utveckla en organisation eller affärsområde med dokumenterat goda resultat. Kunskap inom produktion, produktkalkyler och logistiska flöden är meriterande.

Det är naturligt för dig att skapa och upprätthålla goda relationer, och att bygga ett förtroendefullt klimat för samarbete och samverkan både internt och externt. Din kommunikativa förmåga och ett inkluderande ledarskap främjar öppenhet och dialog. Med engagemang och drivkraft likväl som uthållighet och tålamod leder du verksamheten mot uppsatta mål.

Vi ser gärna att du har en stark entreprenörsådra, ett utpräglat affärssinne, att du drivs av utveckling och har viljan att även själv utvecklas inom branschen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan och kontakt

Vi samarbetar med Jefferson Wells i denna rekrytering. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta:
Karin Frisendahl, 070-377 45 46. [email protected] eller
AnnaKarin Bergqvist, 070-377 20 63. [email protected]

Din ansökan vill vi ha via jeffersonwells.se senast den 10 maj.

Vi välkomnar din ansökan!

 

Läs mer om tjänsten samt ansök här

 

Affärsinriktad VD till Elkapsling

Fakta

Sedan 1971 tillverkar Elkapsling skåp och kapslingar för skydd av elektrisk och elektronisk utrustning. Hela produktionslinan sker i fabriken som ligger vackert belägen vid Ljungans strand i Alby i västra Medelpad.

 

Kunderna finns framförallt i Norden. Elkapsling ha ca 95 anställda. Vi verkar inom de fyra segmenten Infrastruktur, Industri, Telekom och Energi.

För kommentarer

Emile Frantzen
VD Elkapsling
0690-76 30 08