Vi söker en vikarierande redovisningsekonom

OM FÖRETAGET

Elkapsling AB är ett växande industriföretag i Ånge som utvecklar, tillverkar och marknadsför skåp och kapslingar för skydd av elektrisk och elektronisk utrustning. Tillverkning och utveckling sker i fabriken vid Alby utanför Ånge och kunderna finns framförallt i Norden.

Elkapsling har ca. 80 anställda och ingår i teknikkoncernen Lagercrantz som är verksamt i nio länder i Europa samt i Indien, Kina och USA. Koncernen har omkring 1500 anställda och omsätter cirka 4 miljarder kronor. Bolagets aktie är listad på Nasdaq Stockholm sedan 2001.

OM TJÄNSTEN

Vi skapar långsiktiga relationer genom att i nära samarbete med våra kunder ständigt förbättra och utveckla våra produkter och tjänster. Vi är en organisation med stor entreprenörsanda, korta beslutsvägar och stort kundfokus i varje led. Tjänsten som redovisningsekonom innebär såväl löpande bokföring som att jobba med ekonomiska analyser och mindre projekt. Vår nuvarande redovisningsekonom ska vara föräldraledig så vi söker nu en vikarie. Är du intresserad av nedanstående uppgifter och vill vara med att utveckla vår ekonomifunktion?

 • Ansvara för löpande redovisning
 • Genomföra månadsbokslut och medverka i framtagande av årsbokslut
 • Genomföra ekonomiska analyser
 • Ta fram underlag samt medverka i budgetprocess/affärsplanearbete
 • Vid behov företräda ekonomifunktionen i projekt
 • Övrigt administrativt arbete
 • Ersättare växel/reception

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är energisk och självgående samt är noggrann och strukturerad. Då du kommer att samarbeta med andra avdelningar och vara drivande och stöttande i många frågor så efterfrågar vi dig som är kommunikativ både mot dina medarbetare och mot våra kunder.

Det är viktigt att du anammar vår värdegrund: Öppenhet – Samarbete – Utveckling

Du har högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper inom relevant område. Önskvärt är att du har några års arbetslivserfarenhet med liknande uppgifter.

Meriterande

 • Bred erfarenhet av löpande redovisning
 • Goda kunskaper i Excel
 • Erfarenhet av arbete i Monitor eller liknande affärssystem
 • Erfarenhet av ekonomiskt utvecklingsarbete/projektarbete
 • God social och pedagogisk kompetens
 • Genomföra ekonomiska analyser

ÖVRIGT

Vårt huvudkontor ligger i Alby, Ånge men vi har även ett kontor på Metropol i Sundsvall.
Du skickar ansökan via mail till marita.larsson@elkapsling.se

Urval, intervjuer och tillsättning sker löpande men sista ansökningsdag är 2021-10-15.

Vid frågor om tjänsten är Du välkommen att kontakta vår Ekonomichef Monica Nilsson, 0690–763020.

Facklig representant: Kjell Johansson, Unionen, 0690-76 30 19

 

Då vi gjort vårt val av rekryteringskanaler undanber vi oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobb-annonser.

Läs mer om företaget på www.elkapsling.se eller www.lagercrantz.com

Fakta

Elkapsling tillverkar skåp och kapslingar för skydd av elektrisk och elektronisk utrustning. Produktionen sker i fabriken vid Alby utanför Ånge och kunderna finns framförallt i Norden. Elkapsling har 85 anställda.

 

Steelo är en komplett tillverkare av plåtprodukter. Produktionen sker i Bredaryd och kunderna finns främst i de södra och mellersta delarna av Sverige. Steelo har 20 anställda.

För kommentarer

Jakob Sandwall
VD Elkapsling
070-601 02 91
Få en personlig kontakt