Vilket otroligt år vi har haft!

För nästan exakt ett år sedan klev jag in som vd på Elkapsling och vilket år det har varit!

Efter några relativt stabila år så började det här året med en stor ökning på förfrågningar från våra kunder och det har så sett ut hela året.
Detta har resulterat i att vår försäljning ökat med hela 50 procent jämfört med föregående år.

Den ökade försäljningen har inneburit stora utmaningar och prövningar för vår organisation för att kunna leva upp till våra kunders krav. Det har inte varit helt enkelt, men vi har valt att se det som positiva utmaningar.
Framför allt efter sommaren har vi haft svårt att hålla våra leveranstider och samtidigt inte tumma på kvalitén.
Tack vare en bra dialog med våra kunder och leverantörer och med många extra insatser i vår produktion har vi löst situationen så gott vi kunnat.

Vi har under året utökat vår bemanning i produktionen med ett antal fler kollegor för att kunna möta upp den ökade efterfrågan.

Pandemin har gjort att vi blivit tvingade att skjuta på vårt 50-årsfirande två gånger men i september fick vi äntligen vårt efterlängtade 50-årskalas!
Det var ett perfekt tillfälle att umgås och ladda på med energi och väldigt roligt att titta tillbaka i vår historia och se var vi står idag.

Ännu roligare är det med vår planerade utveckling framöver. Vi vill bland annat satsa på stora investeringar i vår produktion och vi håller på att skapa vårt eget R&D center här i Alby, mitt i Sverige.

Det blir spännande att se vad nästa år bjuder på. Omvärlden har förändrats mycket och vi kommer troligen att möta nya härliga utmaningar.

 

/Emile

Fakta

Sedan 1971 tillverkar Elkapsling skåp och kapslingar för skydd av elektrisk och elektronisk utrustning. Hela produktionslinan sker i fabriken som ligger vackert belägen vid Ljungans strand i Alby i västra Medelpad.

 

Kunderna finns framförallt i Norden. Elkapsling ha ca 95 anställda. Vi verkar inom de fyra segmenten Infrastruktur, Industri, Telekom och Energi.

För kommentarer

Emile Frantzen
VD Elkapsling
0690-76 30 08