Olof Ronquist, konstruktionschef EMBA Machinery

Jag uppskattar Elkapslings flexibilitet och goda samarbetsförmåga.

Referens från

Namn

Ronquist Olof

Företag

EMBA Machinery

Referenscase EMBA Machinery

Integrerade kapslingar i valfri färg

Emba Machinery tillverkar och säljer maskiner för att konvertera wellpapp till lådor. Olof Ronquist är konstruktionschef.

– Våra maskiner behöver kapslingar av både mekanik och elektronik, eftersom rörliga delar och högspänning måste låsas in, säger han.

Maskinerna är uppemot 25 meter långa och monteras på plats hos kunderna. Embas filosofi är att leverera en helhet, därför är det viktigt att elskåpen är en del av maskinerna.

– För oss är det centralt att kapslingarna är integrerade och inte i separata skåp som tar plats bredvid. Vi vill till exempel inte dra kablar mellan maskin och skåp, säger Olof Ronquist.

Emba och Elkapsling har ett nära samarbete sedan slutet av 1990-talet. Den goda kontakten mellan konstruktionsteamen är väsentlig och företagen jobbar enligt en gemensam arbetsprocess, där ritningsunderlag och modeller lätt kan delas.

– Elkapsling har en väldigt bra infrastruktur för utveckling, produktion och leverans. Dessutom är det smidigt att kunna få kåporna i valfri färg, vilket ofta är ett krav från våra kunder.

Specialanpassning

När standardprodukter inte räcker till, då är vi som starkast.
Med Elkapsling har du alltid tillgång till kapslingar och maskinskydd anpassat efter dina behov.

Elkapsling Express

När du vill ha snabb leverans, vi levererar inom 24 timmar
Med Elkapsling har du alltid tillgång till kapslingar och maskinskydd anpassat efter dina behov, även när det kräver lösningar långt utöver standardprodukter.