Gruvmässa i Falun

Elkapsling medverkar den 28-29 november på den Gruvmässa i Falun som arrangeras av Falu Energi & Vatten.
Vill ni veta mera om våra kapslingar för bl.a. Telecom och Energi branschen kom gärna förbi på ett besök.

Vi ställer ut på Industrimässan i Borlänge

Välkommen att besöka Elkapsling på Euroexpo i Borlänge denna vecka. Våra säljare Mats Fridolf och Kristian Persson finns på plats för att visa våra produkter och svara på era frågor när det gäller skyddande kapslingar.

Elkapsling förstärker säljorganisationen

En ny säljare för Stockholmsdistriktet och nya roller för två erfarna medarbetare. Elkapsling inleder hösten med att förstärka sin närvaro och service på marknaden.
– Det är stor efterfrågan på våra produkter, inte minst i Stockholmsregionen. Den här rekryteringen ger oss ökade möjligheter att bättre bistå våra kunder, säger Elkapslings nye Sälj- och Marknadschef Göran Näslund.

Från den 1 september blir Lars Leed ny ansvarig säljare för Stockholmsregionen. Han har tidigare arbetat som säljare på Nexans Sweden AB och Ragnar Stålskog AB.

– Lars har stor erfarenhet av branschen och han har jobbat mycket med kunder som liknar våra, säger Göran.

Lars kommer att finnas på plats i Stockholm på heltid.

I samband med rekryteringen tar Peter Persson över Norrlandsdistriktet och Åke Nordin kommer att ansvara för webbhandel, grossistförsäljning samt fungera som säljstöd i större projekt. Peter och Åke har arbetat länge på Elkapsling och har god produkt- och kundkännedom.

– Det här gör oss mer tillgängliga och vi ser fram emot att kunna ge kunder över hela landet ännu bättre stöd, säger Göran.

Kontakt
Göran Näslund
070-398 62 89
goran.naslund@elkapsling.se

Elkapsling i samarbete med Elektroskandia

Elkapsling säljare Mats Fridolf var den 27 augusti på plats i Elektroskandias lokaler i Västerås och svarade på frågor samt diskuterade data skåp och kapslingar i allmänhet.

Vi söker en Konstruktör

OM TJÄNSTEN

Rollen som konstruktör innefattar konstruktion av skyddande kapslingar i olika former, främst elkapslingar och maskinkapslingar av olika slag. Via egen rådgivning och produktutveckling producerar vi kundanpassade lösningar för alla krävande miljöer. Vi skapar långsiktiga relationer genom att i nära samarbete med våra kunder ständigt förbättra och utveckla våra produkter och tjänster. Vi är en organisation med stor entreprenörsanda, korta beslutsvägar och stort kundfokus i varje led.

OM FÖRETAGET

Elkapsling AB är ett växande industriföretag i Ånge som utvecklar, tillverkar och marknadsför skåp och kapslingar för skydd av elektrisk och elektronisk utrustning. All tillverkning och utveckling sker i fabriken vid Alby utanför Ånge och kunderna finns framförallt i Norden.
Elkapsling har 85 anställda. Elkapsling, ingår i teknikkoncernen Lagercrantz som är verksamt i nio länder i Europa samt i Indien, Kina och USA. Koncernen har omkring 1300 anställda och omsätter cirka 3,4 miljarder kronor. Bolagets aktie är listad på Nasdaq Stockholm sedan 2001.

Läs mer om företaget på www.elkapsling.se eller www.lagercrantz.com

ARBETSUPPGIFTER

Som konstruktör kommer du att arbeta med produktutveckling och produktvård. I arbetsuppgifterna ingår även att agera säljstöd och då vara behjälplig med att hantera de förfrågningar, kundärenden, kundorder och övriga externa kontakter som inkommer till företaget.
Du ska även anamma vår värdegrund Öppenhet – Samarbete – Utveckling.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har god vana av att arbeta i projekt eller projektledning där du självständigt driver projekt från första idé till färdig produkt. Du bör ha ett stort driv och kunna arbeta självständigt. Du är en person som kommer med nya idéer och vågar presentera och genomföra dessa. Vi efterfrågar stor flexibilitet, god laganda och du bör var en ödmjuk person. Då du kommer att samarbeta med andra avdelningar och vara drivande och stöttande i många frågor så efterfrågar vi dig som är kommunikativ både mot dina medarbetare och mot våra kunder.

Du har högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper inom relevant område. Önskvärt är att du har några års arbetslivserfarenhet, helst inom konstruktions-området.

ÖVRIGT

Vårt huvudkontor ligger i Alby, Ånge men vi har även ett kontor på Metropol i Sundsvall. Önskemål är att du kan vara på plats i snitt 2 dagar/vecka på huvudkontoret i Alby.

Du skickar ansökan via mail till marita.larsson@elkapsling.se senast den 20 maj 2019.
Vid frågor om tjänsten är Du välkommen att kontakta Affärsutvecklingschef Håkan Göransson, tel 0690-763053.

Då vi gjort vårt val av rekryteringskanaler undanber vi oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobb-annonser.

Erfaren svetsare och kantbockare sökes till Elkapsling

Nu söker vi svetsare samt kantbockare till vår produktion där tillverkning av våra produkter sker i väl organiserade lokaler samt med moderna maskiner och utrustning.  Vi är en organisation med stor entreprenörsanda, korta beslutsvägar och stort kundfokus i varje led.

 

Befattningarna ska tillsättas omgående så ansök redan idag då rekryteringsarbetet kommer att ske löpande och annonsen ligger ute längst tom 2019-05-10

 

Du skickar ansökan via mail till marita.larsson@elkapsling.se snarast möjligt.
Vid frågor om tjänsterna är Du välkommen att kontakta Produktionschef Ricard Svensson på tel. 0690-76 30 21.

Elkapsling ställer ut på Elfack 7-10 maj 2019

Elkapsling startade 1971 sin fabrik i Alby i närhet till Sveriges mittpunkt och sedan 1973 har Elkapsling visat sina produkter på Elfack! I år är montern fullspäckad med nyheter!

Vi lanserar vårt nya dubbelväggskåp Huldra.

Med vår egenutvecklade aluminiumprofil har vi en skåpstomme med oslagbar vridstyvhet som ger ett stabilt skåp. Innerväggar i aluminium för låg vikt och valfria ytterväggar i tex. Aluminium, rostfritt/syrafast eller Magnelis säkerställer lång livstid i alla tänkbara miljöer.
Med mängder av tillbehör går skåpet att anpassa till olika önskemål.

Vi lanserar även vår nya skåpserie RAN med hygienisk design.

Skåpserien tillverkas i rostfri eller syrafast plåt. Skåpet har dolda invändiga gångjärn, blå tätningslist i silikon som på ett säkert sätt kan särskiljas från livsmedel. Speciella lås, fötter, väggdistanser och kabelgenomföringar i hygienisk design finns som tillbehör. Skåpen har en vattenavrinnande konstruktion som är lätt att rengöra och ett integrerat tak med utstick över dörren.

Vi har mer nyheter

Vi har även ett nytt koncept med batteripack som monteras i en egen kapsling på baksidan av våra välkända utomhusskåp DCU.

Bland nya tillbehör kan även nämnas vår nya LED belysning med integrerat vägguttag.

I övrigt så hittar ni en mängd specialkapslingar som visar ett urval av vad vi kan tillverka i vår moderna fabrik.

 

Klicka på bilden för att beställ ditt entrékort!

TechCamp 2019 Ånge hos Elkapsling


Den 28/3 kör vi årets TechCamp Ånge 2019 på Elkapsling.

TechCamp Ånge är ett samarbete mellan Bobergsgymnasiet, Ånge kommun, Teknikcollege Södra Norrland och företag i kommunen där det i år är Elkapslings stora nöje att vara värd.

Teknikcollege Södra Norrland är ett forum där bl.a. Ånge kommun samverkar med företag och utbildningsanordnare för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar i regionen.

Elkapsling ställer ut på Elektroskandias Telekomdagen

Välkommen att besöka oss på Elektroskandias Telekomdagen den 21 mars på Scandic Infra City Upplands Väsby.

Anmäl ert besök via denna länk:

Telekomdagen är helt kostnadsfri och Elektroskandia bjuder alla deltagare på lunch och fika!

Nyhet!

Utomhusskåp Dubbelvägg skåp.

Huldra är en ny generation utomhusskåp för krävande miljöer. De dubbla väggarna ger optimala förutsättningar för isolering och minskar risken för
kondens i kapslingen. Skåpet klarar alla väderförhållanden, är praktiskt taget underhållsfritt och har lång livslängd.
Huldra levereras i normsatta storlekar tillverkat i aluminium, stålplåt, rostfritt, syrafast eller Magnelis? eller helt kundanpassat med önskad ytbehandling.

Alltid med kort leveranstid och hög precision.

Utöver grundutförandets fysiska skydd kan Huldra utrustas med bland annat fundament, sockel, belysning, värme och kyla.

* Ny konstruktion med dubbla väggar
* Tål alla väderförhållanden
* Kort leveranstid

Elkapsling investerar stort i Alby (8 jan 2019)

Elkapsling har funnits i Alby utanför Ånge sedan 1971. Nu storsatsar ägaren, teknikkoncernen Lagercrantz Group, med en investering på omkring 20 miljoner kronor.
– Det bekräftar att vi är framgångsrika och värda att satsa på här i Alby, säger Elkapslings VD Jakob Sandwall.

Elkapsling tillverkar skåp och kapslingar för skydd av elektrisk och elektronisk utrustning. Majoriteten av produkterna lackeras och det sker i en del av produktionen som nu får en efterlängtad uppryckning.

– Vi investerar i en helt ny lackeringslinje, säger Jakob Sandwall.

Satsningen gör att Elkapsling kommer att höja sin produktionskapacitet och kvalitet. Den nya lackeringen är dessutom ett slutet system där det mesta återanvänds och återvinns.

– Arbetsmiljön kommer också att bli mycket bättre för våra medarbetare. Jobbet blir både lättare och renare, säger Jakob Sandwall.

I investeringen ingår även en tolv meter hög robotstyrd lagerautomat som automatiskt hämtar och levererar delar till montörerna.

– Det ger oss en toppmodern produktionslinje och gör att vi kan bibehålla vår konkurrenskraft in i framtiden, säger Jakob Sandwall.

Den nya lackeringen och lagerautomaten beräknas vara i drift innan sommaren.


FÖR KOMMENTAR
Jakob Sandwall, VD
070-601 02 91

FAKTA
Elkapsling tillverkar skåp och kapslingar för skydd av elektrisk och elektronisk utrustning. Produktionen sker i fabriken vid Alby utanför Ånge och kunderna finns framförallt i Norden. Elkapsling har 85 anställda