Elkapsling ställer ut på Elektroskandias Telekomdagen

Välkommen att besöka oss på Elektroskandias Telekomdagen den 21 mars på Scandic Infra City Upplands Väsby.

Anmäl ert besök via denna länk:

Telekomdagen är helt kostnadsfri och Elektroskandia bjuder alla deltagare på lunch och fika!

Nyhet!

Utomhusskåp Dubbelvägg skåp.

Huldra är en ny generation utomhusskåp för krävande miljöer. De dubbla väggarna ger optimala förutsättningar för isolering och minskar risken för
kondens i kapslingen. Skåpet klarar alla väderförhållanden, är praktiskt taget underhållsfritt och har lång livslängd.
Huldra levereras i normsatta storlekar tillverkat i aluminium, stålplåt, rostfritt, syrafast eller Magnelis? eller helt kundanpassat med önskad ytbehandling.

Alltid med kort leveranstid och hög precision.

Utöver grundutförandets fysiska skydd kan Huldra utrustas med bland annat fundament, sockel, belysning, värme och kyla.

* Ny konstruktion med dubbla väggar
* Tål alla väderförhållanden
* Kort leveranstid

Vi söker Sälj- och Marknadschef

OM TJÄNSTEN

Elkapsling är inne i en kraftig tillväxtfas och söker dig som vill vara med att påverka företagets fortsatta utveckling. Tjänsten är en nyckelposition med korta beslutsvägar och du får chansen att vara med och lyfta våra affärer till nya höjder. En spännande utmaning om du motiveras av affärsmannaskap, ledarskap och högt uppsatta mål.

OM FÖRETAGET

Elkapsling AB är ett växande industriföretag i Ånge som utvecklar, tillverkar och marknadsför skåp och kapslingar för skydd av elektrisk och elektronisk utrustning. All tillverkning och utveckling sker i fabriken vid Alby utanför Ånge och kunderna finns framförallt i Norden. Elkapsling har 85 anställda. Elkapsling, ingår i teknikkoncernen Lagercrantz som är verksamt i nio länder i Europa samt i Indien, Kina och USA. Koncernen har omkring 1300 anställda och omsätter cirka 3,4 miljarder kronor. Bolagets aktie är listad på Nasdaq Stockholm sedan 2001.

Läs mer om företaget på www.elkapsling.se eller www.lagercrantz.com

ARBETSUPPGIFTER

Som Sälj- och Marknadschef har du det övergripande ansvaret att driva och utveckla vår totala försäljning. Du ansvarar även för företagets marknadsföring i både traditionella och digitala kanaler.

Du ska tillsammans med ditt team ansvara för att fortsätta bygga Elkapsling som kundens kompetenta partner för skyddande kapslingar. Som sälj- och marknadschef har du ett stort ansvar för att leda, motivera och utveckla ditt team.

Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar direkt till VD.

Tjänsten innefattar vidare:

– Personal- och resultatansvar för ett team (ca 10 medarbetare) med stort affärsmannaskap och passion för försäljning.
– Ansvar för företagets affärsstrategi samt omvärldsbevakning.
– Ansvar för framtagning av avdelningens budget.
– Leda och samordna offertframtagningar samt ansvara för större förhandlingar i enlighet med fastställda befogenheter.
– Operativ- och strategisk försäljning mot våra kunder för att bidra till Elkapslings uppsatta mål och strategier samt marknadsföring för att bygga ett starkt varumärke.

Arbetet kräver flexibilitet och medför oregelbundna arbetstider då tjänsten periodvis innefattar mycket resor. Tillgänglighet, kundfokus och engagemang förväntas av våra kunder.

Då huvudkontoret ligger i Alby, Ånge är ett önskemål att du kan vara på plats i snitt 3 dagar/ vecka beroende på dina inbokade kundmöten.
Elkapsling har även ett kontor på Metropol i Sundsvall.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av försäljning gentemot kunder inom främst el/teknikbranschen.
Du har en teknisk högskoleutbildning (eller motsvarande inom relevant område) samt erfarenhet av strategisk marknadsföring. Kunskaper om digital marknadsföring är meriterande.

Ditt ledarskap genomsyras av öppenhet, förtroende, kommunikation, samarbete och affärsmässighet.
Som person är du handlingskraftig, trygg i dig själv och kan fatta beslut och genomföra beslutade förändringar. Du har en god strategisk förmåga att upptäcka nya affärsmöjligheter och håller dig uppdaterad om marknadstrender och konkurrenter. Då rollen har många interna och externa relationer har du mycket god kommunikationsförmåga och kan anpassa dig både kulturellt och affärsmässigt. Du motiveras av svåra utmaningar, höga mål och att få påverka i en självständig roll.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska och engelska.

Koncernen präglas av entreprenörskap och försäljningsfokus samt befinner sig i stark tillväxt. Det är därför synnerligen viktigt att du trivs och blir engagerad i en sådan miljö.
Stor vikt läggs vid den personliga lämpligheten då vi värderar lyhördhet, rätt attityd och ambition högt.

ÖVRIGT

För närmare information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Linda Sandwall på KFX HR- partner, 070- 663 19 89.

Sökande till denna tjänst kan komma att genomgå personlighetstest, kompetenstest och bakgrundskontroll.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 31/1. Ansökan finner du här:  www.kfx.se/annons/salj-och-marknadschef-till-elkapsling/

 

Elkapsling investerar stort i Alby

Elkapsling har funnits i Alby utanför Ånge sedan 1971. Nu storsatsar ägaren, teknikkoncernen Lagercrantz Group, med en investering på omkring 20 miljoner kronor.
– Det bekräftar att vi är framgångsrika och värda att satsa på här i Alby, säger Elkapslings VD Jakob Sandwall.

Elkapsling tillverkar skåp och kapslingar för skydd av elektrisk och elektronisk utrustning. Majoriteten av produkterna lackeras och det sker i en del av produktionen som nu får en efterlängtad uppryckning.

– Vi investerar i en helt ny lackeringslinje, säger Jakob Sandwall.

Satsningen gör att Elkapsling kommer att höja sin produktionskapacitet och kvalitet. Den nya lackeringen är dessutom ett slutet system där det mesta återanvänds och återvinns.

– Arbetsmiljön kommer också att bli mycket bättre för våra medarbetare. Jobbet blir både lättare och renare, säger Jakob Sandwall.

I investeringen ingår även en tolv meter hög robotstyrd lagerautomat som automatiskt hämtar och levererar delar till montörerna.

– Det ger oss en toppmodern produktionslinje och gör att vi kan bibehålla vår konkurrenskraft in i framtiden, säger Jakob Sandwall.

Den nya lackeringen och lagerautomaten beräknas vara i drift innan sommaren.


FÖR KOMMENTAR
Jakob Sandwall, VD
070-601 02 91

FAKTA
Elkapsling tillverkar skåp och kapslingar för skydd av elektrisk och elektronisk utrustning. Produktionen sker i fabriken vid Alby utanför Ånge och kunderna finns framförallt i Norden. Elkapsling har 85 anställda