Startsida » Om Företaget

Om företaget

Elkapsling Ab

Elkapsling Ab grundades 1971. Alltsedan dess har företaget
utvecklat, tillverkat och marknadsfört kapslingar i plåt.
All tillverkning och utveckling sker i fabriken i Alby, vid Sveriges geografiska mittpunkt.

Vårt standardsortiment kompletteras av stora möjligheter att utveckla kundspecifika lösningar, där ett team med säljare och konstruktörer tillsammans med kunden utvecklar prototyper och koncept. Vi använder CAD-program för att utveckla 3D-skisser som i slutänden förverkligas av våra medarbetare i fabriken.

Med en flexibel produktion har vi åstadkommit en hög servicenivå med möjliga leveranstider på 24 timmar även för kundanpassade produkter. Detta i kombination med att vi alltid sköter våra ekonomiska åtaganden gör att vi får anses vara en ytterst pålitlig affärspartner.


Special- och kundanpassningar


Vi har inga begränsningar när det gäller special- och kundanpassade lösningar. Under alla år har specialanpassningar varit en viktig del i vårt erbjudande, vi fortsätter utveckla våra metoder för att bli en ännu bättre partner för kunder med speciella behov.
Några exempel är utomhusskåp för extrem värme och kyla, isolerade, stöldskyddade skåp i speciella storlekar; aluminium, rostfritt, syrafast eller varmförzinkat.


Snabba leveranser

En viktig del av vår service är att producera och leverera speciallösningar på kort tid. Vår styrka ligger i den flexibla produktionen.
Ge oss en utmaning så vi får en chans att göra dig mer än nöjd. Våra medarbetare jobbar för att ge dig snabba och ekonomiska lösningar!

Elkapsling AB är certifierade enligt FR2000

FR2000 är ett integrerat ledningssystem framtaget av Företagarnas Riksorganisation (FR). FR2000 ägs idag av den ekonomiska föreningen FR2000 Sverige där ett drygt tiotal branschorganisationer knutna till Företagarna äger andelarna.

FR2000 innehåller kraven i ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, SS 62 40 70 samt Arbetsmiljöverkets föreskrifter om systematiskt arbetsmiljöarbete, AFS 2001:1 och Räddningsverkets allmänna råd om systematiskt brandskyddsarbete, SRVFS 2004:3.

FR2000-certifikatet blev klart efter att en initial revision utförts med godkänt resultat. Revisionen utfördes av oberoende SFK Certifiering som även är ackrediterade för att revidera ISO 9001, ISO 14001 och AFS 2001:1. De är garanten för att kraven till alla delar är uppfyllda.

Öppna utskriftsvänlig sida...Utskriftsvänlig sida